Wanneer je op kraamvisite gaat, neem je natuurlijk een cadeautje mee. Het leukste is om de kersverse ouders babykleding cadeau te geven. Maar wanneer je zelf nog geen kinderen hebt, kan het soms best lastig zijn en worden er zelfs vaak fouten gemaakt tijdens het uitkiezen van de kleertjes. Daarmee bedoelen we niet dat de ouders de kleding niet leuk vinden, maar vaak zijn de kleertjes te klein of juist nog veel te groot, of bijvoorbeeld te warm of te koud. Wil je dit nou voorkomen? In deze blog leggen we uit waar je op moet letten.

De juiste maat

Bij de geboorte hebben de meeste baby’s maat 50. Maar dit is natuurlijk tegelijkertijd de maat waar ze het kortst in zitten. Ze groeien namelijk al erg snel door. Het is dus beter om bijvoorbeeld een kraamcadeau in maat 56 te kopen. Wil je nou echt zeker weten dat je cadeau gebruikt wordt? Dan kun je het beste een cadeautje uitzoeken in een maatje 62, hier zullen de ouders waarschijnlijk ook nog bijna geen kleding in hebben. Meestal passen baby’s dit pas rond de 3-4 maanden.

Het seizoen

Wat ook vaak voorkomt, is dat er super leuke kleertjes cadeau worden gegeven, alleen dan wel voor het verkeerde seizoen. Veel mensen denken vaak dat een baby altijd dikke en warme kleertjes nodig heeft, maar eigenlijk geldt dat alleen voor de eerste twee weken. Maar daarna kan de baby zichzelf al prima op temperatuur houden, dus je hoeft niet perse warme kleertjes te kopen! Tenzij het natuurlijk winter is. En bedenk ook goed dat de temperaturen flink gestegen of gedaald kunnen zijn wanneer de baby de kleertjes zou passen.

Waarom koop je de leukste kraamcadeautjes?

Online zijn er veel leuke webshops te vinden waar je de leukste babykleding (en andere cadeautjes) kunt vinden. Merken zoals bijvoorbeeld Z8 en Noppies hebben misschien wel de leukste babykleding van het moment. Ben jij benieuwd? Volg dan de bovenstaande links en bekijk het aanbod! Wij wensen je veel succes met het uitzoeken van een leuk kraamcadeautje!